12 Ekim 2013 Cumartesi

C9 Warrior Rehberi - PVP



Merhaba, öncelikle bir çok kaynaktan inceleyerek ve kendi hesabımda bizzat deneyerek kendi buildimi oluşturmuş bulunmaktayım.
Kendi değerlendirmenize ve el alışkanlığınıza göre kendi skill buildinizi oluşturmak her zaman en iyisidir fakat bu rehber size iyi bir yol gösterici olacağına inanıyorum.

İngilizce ve Türkçe kavramlar makale içerisinde birbirine karışmış durumdadır. Yeni başlayan arkadaşların bazı kavramları daha iyi anlaması açısından şu makaleyi okuması önerilir: LİNK

BASH I : Kılıç ile yere düşen oyuncuya veya moblara hızlıca vurur. Kombo başlangıcı olarak kullanılabilir. Çok düşük bekleme süresine sahiptir. Warrior'un temel becerisidir. Süper armor özelliği yoktur. Hasarı düşük olduğundan Blazing Slah skilini açabilmek için sadece 5. seviyeye kadar yükseltin.

BASH II : Bash I skilinin devamıdır. Hasar yüksek olmadığından 1. seviyede bırakmanızı öneririm.

BASH III : Bash II skilinin devamıdır. Süper Armor özelliğine sahip değildir. Hasar yüksek olmadığından 1. seviyede bırakmanızı öneririm.

BASH IV : BASH III skilinin devamıdır. Süper Armor özelliğine sahip değildir. Menzili diğer bash skillerine göre biraz daha fazladır ve hasarı gayet iyidir. 6 levelde bırakmanız gayet idealdir.

BASH V : Warrior'un benzersiz skili diyebiliriz. Bash I-II-III-IV skilini kullandıktan hemen sonra bu skill aktif olur ve yelpaze şeklinde 3X hasar verir. Hasarı çok yüksektir. Skill kullanırken PVE'de dokunulmazlık aktif olsa da PVP'de sadece süper armora sahip olur. Skili kullanırken eğer rakibinize karşı ters durumda kalırsanız A ve D tuslarıyla yönünüzü değiştirip skili kullanabilirsiniz. Unutmamanız gereken husus bu skill rakibinizi ileri doğru savurur. Mutlaka MAX'layın.

Seismich Bash: Warrior Sınıfının en yüksek hasar veren ve rakipler açısından en sıkıcı skili diyebiliriz. Rakibinize tekme attığınızda veya Lion's Roar skilini kullandığınızda rakip 2 sn. kadar zaman stunlu olur ve hareket edemez. İşte o anda bu skili kullanıp öldürebilir veya çok az miktarda can bırakabilirsiniz. Mutlaka MAX olmalı.

Press Kick: Tüm fighter sınıfının ortak becerisidir. Bu skilli kullanırken dokunulmaz olursunuz. Stun özelliği olması da cabası. Mutlaka MAX seviyede olması gerekir.

Press Kick II: Birinci tekmeden sonra devam olarak bu skili kullanabilirsiniz. Hasarı yüksek değildir fakat aynı şekilde dokunulmazlık devam eder. Rakibinize de yaklaşmak amacıyla kullanılabilir. 4 level gayet makul seviyedir.

Thrust Kick : Berserker sınıfı harici tüm fighter sınıfının ortak becerisidir. Süper Armor özelliği vardır. Warrior için önemli bir skilldir. Kombo başlangıcı yada bağlayıcı olarak kullanılabilir. 17 Level gayet yeterlidir.

Blazing Slash : Warrior'un eşsiz skillerinden biridir. Rakibi 3 defa yere vurduktan sonra yukarı kaldırarak 3X hasar verir. Bu skilli kullanırken yarıda kesebilir grablayabilir, tekmeleyebilir veya rakibinizi ileri savurabilirsiniz. Kombo başlangıcı ve bağlayıcı olabilir. Mutlaka MAX seviyede olması gerekir.

Upper Swing I : Tüm fighter sınıfının ortak becerisidir. Kılıcı aşağıdan yukarı doğru sallar ve rakibi havaya kaldırır. Yüksek hasara sahip değildir ve süper armor özelliği yoktur. Kombo başlangıcı olarak kullanılabilir. 1 level vermek mantıklı.

Charge Attack: Kalkanı önüne alarak hızlıca ileri doğru koşar. Rakibe çarpmanız durumunda hasar vermeye başlar. Kalkan kırılmadığı sürece hasar almazsınız. Her levelde yüzde 5 koşu mesafesi kazandırır fakat diğer skiller ile dengelemek açısından 11 level'de bırakmanız kafi.

Charge Break : Charge Attack ile rakibin üzerine iyice yaklaştıktan sonra mouse'a sağ tıklarsanız charge break skilliyle rakibe 3 defa vurabilirsiniz. 1. ve 2. vuruşlar sadece hasar, 3. vuruş hem hasar hem stun verir. Rakibinizi stunladığınızda yapacağınız size kalmış. 8 level vermek yeterlidir.

Charging Hammer : Charge attack ile hızlıca koştuktan sonra space(boşluk) tuşuna bastığınızda hava sıçrar ve sert bir yumruk vurur. Rakip yerdeyse eğer zıplatır. Süper armor özelliği vardır. Fakat uzakçı karakterlere karşı kullanırken dikkatli olun havadayken veya grablanırsanız skill bozulabilir. 11 Level yeterlidir.

Burning Surge : Kılıcı geriye doğru alarak rakip yakındaysa stun atar ve kılıcı ileri savurarak hızlıca rakibe 3X hasar verir. Skill esnasında dokunulmaz olursunuz. Süper armor basıp üstünüze gelen rakipten kaçmak veya uzakçı karakterlere hızlıca yaklaşmak için ideal bir skilldir. Mutlaka MAX'layın.

Blazing Crash : Bu skillde Warrior alev alır ve rakibin üstüne koşarak çarpar. Çok yüksek hasar verir. Rakibie çarpığınızda yakar ve hasar vermeye devam eder. Süper Armor özelliği vardır. Rakibin tek yapması gereken şey zamanında size grab atıp tutması veya kaçmasıdır. Aksi halde çok yüksek hasar alır. Mutlaka MAX'layın.

Chain Blazing Crash : Blazing Crash skilini kullandıktan sonra ikinci defa çarpmaya yarar ve rakibi çok uzağa fırlatır. Rakibi uzağa fırlattığı için dezavantaj yaratabilir. Süper Armor özelliği vardır. Maxlamak gerekir fakat beceri puanımız kısıtlı olduğundan 1 level vermek daha caziptir.

Blazing Crash İpucu: Bu skili kullanırken rakibi aldatmak isterseniz koşarken sağ tık yapın ve yönünüzü değiştirerek Chain Blazing Crash skilini tam olarak tutturabilirsiniz...

Lion's Roar: Stun özelliği vardır. Rakibi önce kendine doğru çeker ve sonrasında stunlar. Stun süresi yeteneğin leveline göre artmaktadır. Maksimum 1.45 saniye stunlayabilirsiniz. Rakip stunlandıktan sonra dilediğiniz skilini kullanabilir ve komboya alabilirsiniz. Mutlaka MAX'lanmalıdır.

Back Step Thrust: Kılıcı öne doğru savurarak saldırır. Doğru zamanda kullanılırsa işe yarar fakat bazı durumlarda rakibinize yem olabilirsiniz. Back Step Upper skilinin açılması için 3 level veriyoruz.

Back Step Upper: Kılıcı yere indirir ve yukarı doğru savurur. Bu skillde dokunulmaz olursunuz. Çok düşük bekleme süresine sahiptir. Üzerinize hızlıca gelen rakibinizi geri püskürtmek amacıyla kullanabilirsiniz. Mutlaka MAX'lanmalıdır.

Watermill Slash: Havada sıçrar ve kılıcı dik vaziyette tutarak takla atar. Takla esnasında yere inene kadar sürekli hasar verir. Kimi zaman kullanışlı olabilir ama yere indiğinizde ayağa kalkmakta bir süre tereddüt ettiği zamanlarda olabiliyor. Bu nedenle 1 level vermek mantıklı.

Frenzy: Bu skillde fiziksel defansınızı düşürüp saldırı gücünüzü yükseltirsiniz. Agresif olarak saldıracağınız zaman kullanın yada karşınıza wisdom atak yapan bir class çıktığında olmazsa olmaz bir skilldir. Warrior'un tek buff'ı. Mutlaka MAX'layın.

Grab Strike: Rakibi tuttup 3 defa kafa atar. Rakibi tuttuğunuzda elinizden ne olursa olsun kaçamaz ve 3X hasar verirsiniz. Bu skili kullanırken dokunulmaz olursunuz. 18 level yeterlidir.

Grab Swing: Rakibinizi tuttuğunuzda hızlıca ileri savurabilirsiniz. Düşük hasara sahiptir. Rakibi tutup uçurumdan aşağı atabilir ve kaçmasını kullandırtabilirsiniz. Çok güzel ve kullanışlı beceridir. 1 level yeterli.

Pile Drive: Rakibi tutar ve yerine doğru takla atıp yere vurur. Üzerinize hızlıca gelen warrior veya assassin classlarını tutup yere çarpabilirsiniz. Berserker gibi classlarda pek de işe yaramıyor ama faydasını göreceksiniz. 1 level.

Air Drive: Rakibinizi tutup havaya kaldırır ve kafa üstü yere çakabilirsiniz. Skill esnasında dokunulmaz olursunuz. 8 level yeterlidir.

Sliding Tackle: Rakibe koşarken uçan tekme atabilirsiniz. Çoğu zaman uzakçı karakterlerin skillerini bozmanız mümkün olabilir. Uçan tekme esnasında veya rakibe tekmeyi attıktan S tuşuna basarsanız iki ayağı üzerinde durur ve bash skiliyle yerdeki rakibinize vurmaya başlayabilirsiniz. Çok kullanışlı bir skilldir. 9 level verebilirsiniz.

Tackle: Rakibinizi üstüne atlar ve yere düşürebilirsiniz. Yüksek hasara sahip değildir fakat Warden alan skilini kullanırken Charge atack skiliyle üstüne koşar ve E tusuna bastığınızda tutup yere çarpar ve skili bozabilirsiniz. Sliding Tackle skilini kulandıktan sonra yani rakibe uçan tekme attıktan sonra E tusuna basarsanız rakip dengesini kaybedip düşmeden tutup yere çalabilirsiniz. Çok işinize yarayacaktır fakat hasarı yüksek olmadığından 1 level vermek mantıklı.

Charging Dropkick: Rakibi havada tekmeler ve uzağa fırlatabilirsiniz. Kalkan kırma özelliğine sahiptir. Sliding Tackle skilinden tek farkı var tekmeyle birlikte siz sabit kalırsınız rakip uzaklaşır. 1 level vermek yeterlidir.

PASİF SKİLLER:

Physical Damage I - II - II - Mutlaka MAX
Physical Defense I - Mutlaka MAX
MAX HP - MAX
MAX MP- 8 Level
Triple Seismich Bash: PVE için kullanacaksanız verebilirsiniz fakat PVP'de çalışmamaktadır.

Genel olarak 65 level bir Warrior'un 1607 Skill Puanı olacaktır ve sizin için  önerilen skill tablosu aşağıdaki gibidir.


Sıkça karsılasılan terimler. Super Armor vs.



Oyunda veya sitemizdeki makalelerde sıkça geçecek olan terimleri oyuna yeni başlayacak arkadaşlar için açıklamakta fayda görüyorum.

Skill: Beceri

Skill Points: Beceri Puanları

HP: Can

MP: Mana

Grab: Tutma veya boğazlama skillerine verilen addır.

Stun: Rakibinizi 1 veya 2 saniye gibi sürelerde kilitleyen ve hareket edilemez hale getiren skillere verilen addır.

Super Armor: Super Armor özelliğine sahip bir beceri kullandığınızda karakterinizi kırmızı renkte bir çizgi kaplar. Bu durumda skilliniz bozulamaz ve yere düşürülemezsiniz.

Semi-Super Armor: Bu özelliğe bağlı bir skill kullandığınızda karakterinizi mavi renkte bir çizgi kaplar. Bu durumda skillerinizi ancak invisible ve süper armor skilleri bozabilir.

Invisible veya İnvisibility: Bu tarz skill kullandığınızda karakterinizi beyaz renkte bir çizgi kaplar. Bu durumda skiliniz bozulamaz, yere düşürülemez ve grablanamazsınız.

Combo: (Türkçe: Kombo) -  Anlamı : Rakibinize kaçma ve hareket izni vermeden sürekli atak yapmaya denir.

PVE (Player versus environment) : Zindanlarda yaratıklara karşı yaptığınız savaştır.

PVP (Player versus player) : Oyunculara karşı yaptığınız savaştır.

Class: Oyundaki 4 ana sınıftır. 20 Level'e kadar bu sınıflar ile ilerler ve daha gelişmiş bir hali olan sub class'a geçiş yaparsınız.

Sub Class: Seçtiğiniz sınıfa ait alt sınıftır. Son duraktır. Skillerinizi yani becerilerinizi puanlarınızı kullanarak gelişirsiniz.

OP Class: Overpowered class. Diğer classlara göre daha üstün olduğunu belirtir.

Şu anda aklımıza gelenler bunlar. Eğer sizin sormak istedikleriniz olursa yorum kısmından sorarsanız terimlerin arasına yanıtını ekleriz.

11 Ekim 2013 Cuma

Hangi Class'ı seçmeliyim? [Güncellendi] [2014]



Oyuna başlayacakların belki de en çok sorduğu sorulardan biri?

Bilmeyenler olabilir ekleyelim.
PVE (Player versus environment) : Zindanlarda yaratıklara karşı yaptığınız savaştır.
PVP (Player versus player) : Oyunculara karşı yaptığınız savaştır.
Class: Oyundaki 4 ana sınıftır. 20 Level'e kadar bu sınıflar ile ilerler ve daha gelişmiş bir hali olan sub class'a geçiş yaparsınız.
Sub Class: Seçtiğiniz sınıfa ait alt sınıftır. Son duraktır. Skillerinizi yani becerilerinizi puanlarınızı kullanarak gelişirsiniz.
OP Class: Overpowered class. Diğer classlara göre daha üstün olduğunu belirtir.

Öncelikle oyunu ne amaçla oynayacaksınız ona karar vermeniz gerekli. PVE mi PVP mi? En güzeli ben sorayım size "Level 63-65 oldunuz. Peki o zaman ne yapacaksınız?"

Yeni kıtada Tower Guard'ı hızlı biçimde bitirip master item düşürmeyi deneyeceğim. Bir ekip kurup Survival modu bitireceğim. Extreme mod bitireceğim. Oyunda gold kasacağım diyorsanız eğer size PVE karakteri iyi gider.

Rank puanı kasacağım, Team Match oynayıp milleti ipe dizeceğim (dövmek, yenmek) Class'ımda en iyisi olmak istiyorum diyorsanız size PVP karakteri iyi gider.

63 level olmak çok zor değil. Sadece bazı sub classlar için 60-63 level arasındaki haritalar çok zaman alıyor. Bir arkadaş yardımıyla veya bir partiye katılarak hızlıca haritaları bitirebilirsiniz.

Diğer yol ise, seçtiğiniz class'ın PVE için rahat olanını tercih eder tek başınıza 63-65 levele ulaşır ve class reset scroll ile istediğiniz sub class'ınızı değiştirebilirsiniz. Altını çizmekte fayda var. Class reset scroll sadece Cash Shop'tan 1860 Wcoins ile alınabiliyor. Bu da yaklaşık 40 TL'ye mâl olur.

Öncelikle amacınızı belirlemelisiniz. "Ne yani hem pvp hem pve yapabileceğimiz classlar yok mu" diyebilirsiniz. Siz sormadan yanıtlayalım. Reaperess haricinde hem pvp, hem pve'de rahat edebileceğiniz sub class yok.

CLASSLARI TANIYALIM..


Fighter Class'ı 4 ayrı sub classtan oluşur.
1. Warrior
2. Guardian
3. Blademaster
4. Berserker

1. Warrior: Kılıç ve kalkan kullanır. Hem saldırı, hem savunma sınıfıdır.
PVE'de orta derece damageleri vardır. Kalabalık zindanlarda pekte kullanılışlı olmayabiliyor. Tower of Guardian'da (Encelott yeni kıtada) pek kullanışlı değildir. İyi hasar verirsiniz ama insansı yaratıklar karşınıza çıktığınızda 2 skillde ölmemek mümkün değildir. Extreme Mod ve Survival'ın kesinlikle aranan class'ı değildir.

PVP'de teke tek müsabalarda defansı yüksek olduğundan kolay ölmezsiniz. 3 ayrı grab(tutma) skili ve tekme skili vardır. Dokunulmaz olduğu skilleri oldukça fazladır. Karşınıza Warden veya Scout geldiğinizde çok zorlanacaksınız fakat bu class'ın tek skill ile adam öldürmesi kaçınılmaz. Örnek vermek gerekirse aşağıdaki videoda skilin nasıl bir damage attığını görebilirsiniz. Tabii videodaki oyuncunun itemlerinin gayet sağlam olduğunuda belirtmeden geçmeyelim.



2. Guardian: Hem kalkan, hem kılıç kullanır. Defansif bir classtır.
PVE'de çok vasat bir classtır. Damage düşük ve skilleri kullanışsızdır. 60 Levelden sonra mutlaka yardım almanız gerekecek. Fakat son güncellemeden sonra guardian'ın skill kitaplarına sahipseniz eğer PVE'de kullanabileceğiniz en sağlam class denebilir. Skill kitaplarınız tam ise ve 20 yıldız üzerine çıkarabilirseniz eğer Extreme ve Survival'ın aranan oyuncusu olabilirsiniz.

PVP'de en iyi classlardan biridir. Defansı ve Damage çok yüksektir. PVP'de OP Class diyebiliriz. 10/10

3. Blademaster: Hem kalkan, hem kılıç kullanır. Atak ağırlıklı bir sınıftır.
Kalkanı hiçbir zaman kullanmaz. Skiller sayesinde çok hızlı hareket eder.

PVE'de çok iyidir. Hızlıca ve çok rahat zindanları bitirebilirsiniz. Fakat Tower of Guardian haritasında biraz vasat kalıyor. Kesinlikle Survival ve Extreme modların aranan sınıfı değildir.

PVP'de combo yapabilen için çok iyi bir classtır. Hızlı hareket etmesi bir çok classın canını sıkabiliyor.

4. Berserker: Berserker sınıfı atak ağırlıklı bir sınıftır. Büyük kılıç kullanır. Kalkanı yoktur fakat kılıç çok büyük olduğundan kalkan niyetine de kullanabiliyor.

PVE'de dokunulmaz olduğu pek skili olmadığından vasat kalabiliyor. PVE için en son tercih edilecek classtır.

PVP'de bir zamanların en can sıkıcı sınıfıydı. Ama berserker'a nerf geldiğinden beri bu class ile çok çok az karşılaşıyoruz. Son tercih edilecek sınıf olmalı diyorum.



Hunter Class'ı 5 ayrı sub class'tan oluşur. Bunlar:
1. Ranger
2. Scout
3. Assassian
4. Shadow
5. Gunner

1. Ranger: Bıçak ve yay kullanır. Hunter sınıfının uzakçı karakteridir.
PVE'de 20 ila 35 level arasında zorlanabilirsiniz fakat 40-63 haritalarında önemli skillerin çoğu açıldığında istediğiniz haritayı çok rahat bitirebilirsiniz. Son güncellemeyle birlikte PVE'de en yüksek damage vurabilen classlardan biri olmuştur. Her kıtanın zindanlarını rahatlıkla bitirebilirsiniz.

PVP'de en sık karşılaşabileceğiniz sürekli ok atmasıyla bazen insanı deliye döndüren class diyebilirim. Tabi Ranger oynayan birinin skilleri iyi isabet ettirmesi de şarttır. İyi bir nişancıysanız sizin için en eğlenceli classlardan biri olabilir.

2. Scout: Bıçak ve yay kullanır. Tuzakçı karakterdir.
PVE'de %80'lere varan defans düşürme skilliyle survival'ın en çok aranan karakteridir. Scout olmadan bir takım oyunu düşünülemez. PVE açısından oynayabileceğiniz en iyi classlardan biri diyebiliriz. Solo olarak bir çok haritayı bazı classlara göre yavaş bitirmesi ve Tower of Guardian haritasında çok da rahat olmaması bu class'ın eksisi diyebiliriz. Son güncelleme ile mükemmel damage atıyor diyebiliriz. 8/10

PVP'de biraz antrenman yapmak ve uzakçı karakterlere karşı kendinizce çözüm ürettiğiniz sürece iyi diyebiliriz. Scout bir Ranger, elemantalist, ilizyonist'e karşı zorlanabilir fakat diğer classlara PVP'de ter döktürür.

3. Assassin: Kombocu karakter diyebiliriz.
PVE'de aşırı derecede vasat bir karakterdir. Arkadaş yardımı olmadan veya bir partiye dahil olmadan level zindanları bitirmek işkence diyebiliriz.

PVP'de eğer çok iyi combo yapabiliyorsanız tam size göre bir class. Kurduğu tuzaklar, hızı ve grabları pvp için biçilmiş kaftan. Ama unutmamak gerek ki. PVP'de oynaması en zor classlardan biridir.

4. Shadow: Asassassin gibi kombocu karakterdir. Oyundaki en hızlı karakter diyebiliriz.
PVE'de orta derecede hasara sahiptir. Diğer classlara nazaran haritaları bitirmek biraz daha zordur.

PVP'de hızı sayesinde rakibinizin başını döndürebilir ve çok rahat yakalayıp kaçabilirsiniz. Fakat rakibinizi comboya alamadığınız sürece bu karakter sinirinizi bozabilir. Assassin gibi combo yapmayı gerektiren bir class.

5. Gunner: Bir elinde tabanca diğer elinde tüfek bulunur.
PVE'de taçsız kral diyebiliriz. En iyi PVE classıdır. Çok yüksek hasarı ve pratik skilleri vardır. Zindan, hell, survival ve Extreme modun olmazsa olmazıdır. Tower of Guardian haritasını en rahat bitiren classtır. Son güncelleme ile birlikte en iyi PVE class'ı özelliğini yitirmiştir bilginize...

PVP'de skilleri ve hasarıyla en can sıkıcı classlardan biridir. Fakat defansı oldukça düşüktür. Oynaması diğer hunter sınıflarına göre çok kolaydır.


Shaman sınıfı 5 ayrı sub class'tan oluşur.
1. Elemantalist
2. İllusionist
3. Taoist
4. Reaper
5. Demonisher

1. Elemantalist: Kendi arasında Shade ve Shine olarak ikiye ayrılıyor. Açık bir tabirle havacı ve karacı olarak ayırabiliriz. Büyücü sınıfıdır. Shade ve Shine olarak isimleri kafanızı karıştırmasın. Elemantalist seçtikten sonra bir daha sub class seçimi yapmıyorsunuz. İsterseniz karma biçimde skilleri verebilir veya kullanabilirsiniz. Elemantalist hakkında çok derin bilgiye sahip olmasam da Shade PVP, Shine PVE için ideal olarak kullanılır.

PVE'de çok iyidir. Tüm haritaları kendi başınıza bitirebilirsiniz. Tower of Guardian haritasında zorlanabilirsiniz. Extreme ve Survival'da aranan class değildir. Altını çizelim.

PVP'de doğru zamanda doğru skiller kullanabilen için gayet iyi bir classtır.

2. İllusionist: En uzun mesafeye skill atabilen classtır. Skilleri bıçaklar üzerine kurulu diyebiliriz.
PVE'de çok iyidir. Tüm haritaları kendi başınıza bitirebilirsiniz. Tower of Guardian haritasında tüm wisdom karakterler gibi zorlanabilirsiniz. Survival'da pek istenmez fakat Extreme mod'un aranan classıdır.

PVP'de mükemmel damage ve can sıkıcı bıçak skillerine sahiptir. Taoist ve Ranger'lar karşısında zorlanırsınız fakat diğer classlar size çocuk oyuncağı gibi gelebilir. Soul Valkan skilini rakibinize karşı tutturabilirseniz tek seferde öldürebilirsiniz. Fakat altını çizmekte fayda var. C9'da oynaması en zor classlardan biridir.

3. Taoist: Kendi arasında STR ve WİS olarak ayrılır. STR atak ve Wis atak üzerine kurabilir ve skillerinizi dilerseniz karma olarak da verebilirsiniz. Elemantalist ile aynı durum geçerli ama tek farkla atağınızı birinin üstüne kurmalısınız. Taoist hem uzak hem yakın menzilden atak yapabilir ve hızı bir karakterdir.

PVE'de çok iyi değildir. Level için kasması biraz sıkıcı olabilir.

PVP'de en iyi classlardan biridir. Nerf gelmeden önce PVP'nin en iyi classıydı fakat bazı skillerinin hasar ve dolum süresi yükseltildiğinden beri pek tercih edilmiyor. Tabi oynamasını bilene göre halen güçlü bir class.

4. Reaper: Tırpan kullanır. Kalkanı yoktur. Güçlü defans ve yüksek hıza sahiptir.
PVE'de en iyi classlardan biridir. Tower of Guardian da dahil olmak üzere tüm haritaları rahat biçimde bitirebilirsiniz. Extreme mod ve Survival'ın aranan karakteridir.

PVP'de yüksek defans ve hıza sahip olduğu kadar size büyük avantajlar sağlayacak bufflara sahiptir. Rakibi rahatça yere vurup havaya kaldırabileceğiniz için çok rahat combo yapabilirsiniz. PVP için en iyi classlardan biri diyebiliriz. Nam-ı diğer OP CLASS

5. Demonisher: Silah olarak elinde küre bulunur. Büyücü sınıfıdır. Yeni bir class olduğundan hakkında çok da birşey diyemeyeceğim.

PVE'de Tower of Guardian haritası haricinde tüm haritaları çok rahat biçimde bitirebilirsiniz. Hasarı çok yüksektir. Extreme mod ve Survival'ın aranan karakteri değildir kesinlikle.

PVP'de skilleri genelde stun ve takip etme özelliği olduğundan can sıkıcıdır. Fakat kesinlikle hasar açısından diğer classlara göre zayıftır. Şimdiye kadar karşımıza çok fazla can sıkan demonisher çıkmadığından pek de birşey diyemeyeceğim.


Witchblade sınıfı 3 ayrı sınıftan oluşur:
1. Warden
2. Slayer
3. Bladedancer

1. Warden: Hançer ve bıçak kullanır. Düşük defansa, yüksek hasara sahiptir
PVE'de en iyi classlardan biridir. Tower of Guardian hariç tüm haritaları ve hell modları kendi başınıza çok rahat bitirebilirsiniz. Survival ve Extreme modun aranan classıdır. Son güncellemeyle birlikte Survival ve Extreme modun aranan classı olmaktan çıkmıştır. Altını çizelim.

PVP'de oynaması cidden zordur. Düşük defansa sahip olması nedeniyle yakalandığında çok rahat biçimde ölür fakat iyi kaçan bir warden ciddi anlamda zordur.

2. Slayer: Hançer ve bıçak kullanır. Düşük defansa sahiptir.
PVE'de oynaması en can sıkıcı karakterlerden biridir. Arkadaş yardımı veya bir partiye katılarak kasılabilir.

PVP'de en iyi classlardan biridir. Tutma skilleri ve comboları rakipleri için can sıkıcıdır. PVP'de oynaması en zor classlardan biridir fakat damage açısından OP Class diyebiliriz.

3. Bladedancer: İki adet bıçak kullanır. Düşük defansa sahiptir.
PVE'de gayet iyidir. Tüm haritaları zorlanmadan bitirebilirsiniz.

PVP'de oynamasını bilene en iyilerinden biridir fakat zor bir classtır.

[Güncel] Uzun lafın kısası:
Genel İtibariyle PVP için En iyi Classlar:
1. Guardian
2. Slayer
3. Reaper
4. Assassin
5. Magic - STR Taoist

Genel İtibariyle PVE için En iyi Classlar:
1. Reaper
2. Guardian
3. Scout
4. Elemantalist
5. Ranger

Bu sizin için genel bir fikir verme açısından rehber olarak hazırlanmıştır. Fakat classlar hakkında daha geniş bilgiye ilerleyen zamanlarda her sınıf için açacağım konularda fikir sahibi olabilirsiniz.

1 Ekim 2013 Salı

Continent of the Ninth (C9) Tanıtım



Continent of the Ninth (C9) Webzen tarafından yayınlanan ücretsiz ActionRPG oyundur.

Oyunda 5 ayrı sınıf vardır. Bunlar;
Fighter
Hunter
Shaman
Witchblade
Mystic

20 level olduğunuzda her sınıfa göre alt sınıfları seçme şansınız olacaktır. Bunlar:
Fighter: Warrior, Guardian, Blademaster
Hunter: Gunner, Ranger, Scout, Assassin
Shaman: Elemantalist, Illusionist, Reaper, Demonisher, Taoist
Witchblade: Warden, Slayer, Bladedancer
Mystic: Battle Maiden, Erta

Pvp sistemi çok gelişmiş olup 4 çeşit karşılaşma vardır.
- Team Match: 1 vs 1, 2 vs 2, 3 vs 3, 4 vs 4, 8 vs 8 gibi iki ayrı takım halinde karşılıklı savaşabilirsiniz. 2-3-5 round seçenekleriyle roundu tamamlayan takım kazanır.
- Deathmatch:  Minimum 2, maximum 16 kişik bir müsabaka düzenleyebilir. Kırmızı veya Mavi takımda yer alan herkes geniş bir alanda istediği gibi savaşabilir. Belirli bir zamanda en fazla puana sahip olan takım müsabakayı kazanır.
- Relay Match: Minimum 2, maximum 16 kişilik bir oda açıp teke tek rakip takım ile savaşabilirsiniz. Arena'da sağ kalan bir sonraki roundda takımın diğer üyesiyle karşılaşır. Hangi takım tamamen ölürse kaybeden o olur.
- Ranked PVP: Oyunda belirli bir rank sistemi vardır. Leveliniz ve rank puanınıza denk biriyle karşılaşır. Kaybedip veya kazanmanıza bağlı olarak rank puanı kazanır veya kaybedersiniz. Rank 1 olana kadar her maçta kazanırsanız +30 kaybederseniz +6 puan alırsınız. Sıralamaya girmeniz durumunda şu sayfada karakterinizin ismini görebilirsiniz: Tıklayınız..