12 Ekim 2013 Cumartesi

C9 Warrior Rehberi - PVP



Merhaba, öncelikle bir çok kaynaktan inceleyerek ve kendi hesabımda bizzat deneyerek kendi buildimi oluşturmuş bulunmaktayım.
Kendi değerlendirmenize ve el alışkanlığınıza göre kendi skill buildinizi oluşturmak her zaman en iyisidir fakat bu rehber size iyi bir yol gösterici olacağına inanıyorum.

İngilizce ve Türkçe kavramlar makale içerisinde birbirine karışmış durumdadır. Yeni başlayan arkadaşların bazı kavramları daha iyi anlaması açısından şu makaleyi okuması önerilir: LİNK

BASH I : Kılıç ile yere düşen oyuncuya veya moblara hızlıca vurur. Kombo başlangıcı olarak kullanılabilir. Çok düşük bekleme süresine sahiptir. Warrior'un temel becerisidir. Süper armor özelliği yoktur. Hasarı düşük olduğundan Blazing Slah skilini açabilmek için sadece 5. seviyeye kadar yükseltin.

BASH II : Bash I skilinin devamıdır. Hasar yüksek olmadığından 1. seviyede bırakmanızı öneririm.

BASH III : Bash II skilinin devamıdır. Süper Armor özelliğine sahip değildir. Hasar yüksek olmadığından 1. seviyede bırakmanızı öneririm.

BASH IV : BASH III skilinin devamıdır. Süper Armor özelliğine sahip değildir. Menzili diğer bash skillerine göre biraz daha fazladır ve hasarı gayet iyidir. 6 levelde bırakmanız gayet idealdir.

BASH V : Warrior'un benzersiz skili diyebiliriz. Bash I-II-III-IV skilini kullandıktan hemen sonra bu skill aktif olur ve yelpaze şeklinde 3X hasar verir. Hasarı çok yüksektir. Skill kullanırken PVE'de dokunulmazlık aktif olsa da PVP'de sadece süper armora sahip olur. Skili kullanırken eğer rakibinize karşı ters durumda kalırsanız A ve D tuslarıyla yönünüzü değiştirip skili kullanabilirsiniz. Unutmamanız gereken husus bu skill rakibinizi ileri doğru savurur. Mutlaka MAX'layın.

Seismich Bash: Warrior Sınıfının en yüksek hasar veren ve rakipler açısından en sıkıcı skili diyebiliriz. Rakibinize tekme attığınızda veya Lion's Roar skilini kullandığınızda rakip 2 sn. kadar zaman stunlu olur ve hareket edemez. İşte o anda bu skili kullanıp öldürebilir veya çok az miktarda can bırakabilirsiniz. Mutlaka MAX olmalı.

Press Kick: Tüm fighter sınıfının ortak becerisidir. Bu skilli kullanırken dokunulmaz olursunuz. Stun özelliği olması da cabası. Mutlaka MAX seviyede olması gerekir.

Press Kick II: Birinci tekmeden sonra devam olarak bu skili kullanabilirsiniz. Hasarı yüksek değildir fakat aynı şekilde dokunulmazlık devam eder. Rakibinize de yaklaşmak amacıyla kullanılabilir. 4 level gayet makul seviyedir.

Thrust Kick : Berserker sınıfı harici tüm fighter sınıfının ortak becerisidir. Süper Armor özelliği vardır. Warrior için önemli bir skilldir. Kombo başlangıcı yada bağlayıcı olarak kullanılabilir. 17 Level gayet yeterlidir.

Blazing Slash : Warrior'un eşsiz skillerinden biridir. Rakibi 3 defa yere vurduktan sonra yukarı kaldırarak 3X hasar verir. Bu skilli kullanırken yarıda kesebilir grablayabilir, tekmeleyebilir veya rakibinizi ileri savurabilirsiniz. Kombo başlangıcı ve bağlayıcı olabilir. Mutlaka MAX seviyede olması gerekir.

Upper Swing I : Tüm fighter sınıfının ortak becerisidir. Kılıcı aşağıdan yukarı doğru sallar ve rakibi havaya kaldırır. Yüksek hasara sahip değildir ve süper armor özelliği yoktur. Kombo başlangıcı olarak kullanılabilir. 1 level vermek mantıklı.

Charge Attack: Kalkanı önüne alarak hızlıca ileri doğru koşar. Rakibe çarpmanız durumunda hasar vermeye başlar. Kalkan kırılmadığı sürece hasar almazsınız. Her levelde yüzde 5 koşu mesafesi kazandırır fakat diğer skiller ile dengelemek açısından 11 level'de bırakmanız kafi.

Charge Break : Charge Attack ile rakibin üzerine iyice yaklaştıktan sonra mouse'a sağ tıklarsanız charge break skilliyle rakibe 3 defa vurabilirsiniz. 1. ve 2. vuruşlar sadece hasar, 3. vuruş hem hasar hem stun verir. Rakibinizi stunladığınızda yapacağınız size kalmış. 8 level vermek yeterlidir.

Charging Hammer : Charge attack ile hızlıca koştuktan sonra space(boşluk) tuşuna bastığınızda hava sıçrar ve sert bir yumruk vurur. Rakip yerdeyse eğer zıplatır. Süper armor özelliği vardır. Fakat uzakçı karakterlere karşı kullanırken dikkatli olun havadayken veya grablanırsanız skill bozulabilir. 11 Level yeterlidir.

Burning Surge : Kılıcı geriye doğru alarak rakip yakındaysa stun atar ve kılıcı ileri savurarak hızlıca rakibe 3X hasar verir. Skill esnasında dokunulmaz olursunuz. Süper armor basıp üstünüze gelen rakipten kaçmak veya uzakçı karakterlere hızlıca yaklaşmak için ideal bir skilldir. Mutlaka MAX'layın.

Blazing Crash : Bu skillde Warrior alev alır ve rakibin üstüne koşarak çarpar. Çok yüksek hasar verir. Rakibie çarpığınızda yakar ve hasar vermeye devam eder. Süper Armor özelliği vardır. Rakibin tek yapması gereken şey zamanında size grab atıp tutması veya kaçmasıdır. Aksi halde çok yüksek hasar alır. Mutlaka MAX'layın.

Chain Blazing Crash : Blazing Crash skilini kullandıktan sonra ikinci defa çarpmaya yarar ve rakibi çok uzağa fırlatır. Rakibi uzağa fırlattığı için dezavantaj yaratabilir. Süper Armor özelliği vardır. Maxlamak gerekir fakat beceri puanımız kısıtlı olduğundan 1 level vermek daha caziptir.

Blazing Crash İpucu: Bu skili kullanırken rakibi aldatmak isterseniz koşarken sağ tık yapın ve yönünüzü değiştirerek Chain Blazing Crash skilini tam olarak tutturabilirsiniz...

Lion's Roar: Stun özelliği vardır. Rakibi önce kendine doğru çeker ve sonrasında stunlar. Stun süresi yeteneğin leveline göre artmaktadır. Maksimum 1.45 saniye stunlayabilirsiniz. Rakip stunlandıktan sonra dilediğiniz skilini kullanabilir ve komboya alabilirsiniz. Mutlaka MAX'lanmalıdır.

Back Step Thrust: Kılıcı öne doğru savurarak saldırır. Doğru zamanda kullanılırsa işe yarar fakat bazı durumlarda rakibinize yem olabilirsiniz. Back Step Upper skilinin açılması için 3 level veriyoruz.

Back Step Upper: Kılıcı yere indirir ve yukarı doğru savurur. Bu skillde dokunulmaz olursunuz. Çok düşük bekleme süresine sahiptir. Üzerinize hızlıca gelen rakibinizi geri püskürtmek amacıyla kullanabilirsiniz. Mutlaka MAX'lanmalıdır.

Watermill Slash: Havada sıçrar ve kılıcı dik vaziyette tutarak takla atar. Takla esnasında yere inene kadar sürekli hasar verir. Kimi zaman kullanışlı olabilir ama yere indiğinizde ayağa kalkmakta bir süre tereddüt ettiği zamanlarda olabiliyor. Bu nedenle 1 level vermek mantıklı.

Frenzy: Bu skillde fiziksel defansınızı düşürüp saldırı gücünüzü yükseltirsiniz. Agresif olarak saldıracağınız zaman kullanın yada karşınıza wisdom atak yapan bir class çıktığında olmazsa olmaz bir skilldir. Warrior'un tek buff'ı. Mutlaka MAX'layın.

Grab Strike: Rakibi tuttup 3 defa kafa atar. Rakibi tuttuğunuzda elinizden ne olursa olsun kaçamaz ve 3X hasar verirsiniz. Bu skili kullanırken dokunulmaz olursunuz. 18 level yeterlidir.

Grab Swing: Rakibinizi tuttuğunuzda hızlıca ileri savurabilirsiniz. Düşük hasara sahiptir. Rakibi tutup uçurumdan aşağı atabilir ve kaçmasını kullandırtabilirsiniz. Çok güzel ve kullanışlı beceridir. 1 level yeterli.

Pile Drive: Rakibi tutar ve yerine doğru takla atıp yere vurur. Üzerinize hızlıca gelen warrior veya assassin classlarını tutup yere çarpabilirsiniz. Berserker gibi classlarda pek de işe yaramıyor ama faydasını göreceksiniz. 1 level.

Air Drive: Rakibinizi tutup havaya kaldırır ve kafa üstü yere çakabilirsiniz. Skill esnasında dokunulmaz olursunuz. 8 level yeterlidir.

Sliding Tackle: Rakibe koşarken uçan tekme atabilirsiniz. Çoğu zaman uzakçı karakterlerin skillerini bozmanız mümkün olabilir. Uçan tekme esnasında veya rakibe tekmeyi attıktan S tuşuna basarsanız iki ayağı üzerinde durur ve bash skiliyle yerdeki rakibinize vurmaya başlayabilirsiniz. Çok kullanışlı bir skilldir. 9 level verebilirsiniz.

Tackle: Rakibinizi üstüne atlar ve yere düşürebilirsiniz. Yüksek hasara sahip değildir fakat Warden alan skilini kullanırken Charge atack skiliyle üstüne koşar ve E tusuna bastığınızda tutup yere çarpar ve skili bozabilirsiniz. Sliding Tackle skilini kulandıktan sonra yani rakibe uçan tekme attıktan sonra E tusuna basarsanız rakip dengesini kaybedip düşmeden tutup yere çalabilirsiniz. Çok işinize yarayacaktır fakat hasarı yüksek olmadığından 1 level vermek mantıklı.

Charging Dropkick: Rakibi havada tekmeler ve uzağa fırlatabilirsiniz. Kalkan kırma özelliğine sahiptir. Sliding Tackle skilinden tek farkı var tekmeyle birlikte siz sabit kalırsınız rakip uzaklaşır. 1 level vermek yeterlidir.

PASİF SKİLLER:

Physical Damage I - II - II - Mutlaka MAX
Physical Defense I - Mutlaka MAX
MAX HP - MAX
MAX MP- 8 Level
Triple Seismich Bash: PVE için kullanacaksanız verebilirsiniz fakat PVP'de çalışmamaktadır.

Genel olarak 65 level bir Warrior'un 1607 Skill Puanı olacaktır ve sizin için  önerilen skill tablosu aşağıdaki gibidir.


3 yorum:

  1. Hunter sınıfından Gunner içinde yayınlama imkanınız varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün içerisinde Gunner rehberi yayınlayacağım...

      Sil