20 Ekim 2014 Pazartesi

C9 Gunner ( Gunslinger) Rehberi PVP - PVE [ 67 Level ] [ Güncel ]


Merhaba,

Öncelikle skill buildimizi gunner oynayan bir çok arkadaşın görüşü alınarak hazırlanmış olup onlardan alınan bilgiler doğrultusunda oluşturulmuştur. Bu kişiler PVP'de kendisini kanıtlamış ve Gunner'da uzmanlaşmış kişilerdir. Bu nedenle rehberimize güveniniz tam olsun.

Tabi her zaman kendi oynayabildiğiniz doğrultu da kendi skill buildinizi oluşturmanız en iyisidir.

Action Skills
- Reload: Normal mermi dolum skillidir. Level yükseltmek sadece mermiyi dolum hızımızı arttırır. Bu nedenle 1 levelde bırakıyoruz.
- Lightning Enchant: Yıldırımlı mermi ile şarjör dolum süresini kısaltır. 1 Level yeterlidir. Yanlış anlaşılma olmasın bekleme süresini(cooldown) kısaltmaz!
- Fast Reload: Bu skill ile mermi bittiğinde çok hızlı biçimde normal mermi doldurabilirsiniz. Zor zamanların yardımcısı mutlaka açın.
- Limited Shot: Gunnerın şüphesiz en pratik ve en yüksek hasarına sahip skilldir. Skilli maxladığınızda 15 saniye boyunca %18 fiziksel defans kırar. Mutlaka MAX.
- Thunder Rain: Havaya top atıp gökten elektrik topu yağar. Mükemmel damage var. PVP için 1 level, PVE mutlaka için maxlanmalı.
 - Thunder Rain İpucu: Normal veya elektrikli mermi ile şarjörü doldurmak çoğu skillde fark yaratır. Fakat bu skillde normal mermi ile şarjörü doldurduğunuzda toplar gökyüzünden çok hızlı düşüp çok fazla damage atacaktır. Son boss'larda normal mermi ile skilli kullanmanızı öneririm.
- Deep Sniper: Yere eğilip tüfekle tek mermi ile 2x damage atar. PVP'de elektirikli mermi ile daze(*) atarken, normal mermi ile oyuncuyu yere düşürür. Skill kitabı çok iyidir. Perfect skill kitabı ise mükemmeldir. Hem PVP, hem PVE için mutlaka MAX.
- Mental Break Shot: Yere eğilip tüfekle tek mermi atar. Skill kalkan kırar. PVE ve PVP'de mutlaka maxlanmalı.
- Buster Shot: Yere eğilip tüfekle 3x mermi atarsınız ve yanma efekti verir. Damage düşük bu nedenle sadece PVP için 1 lvl.
- Air Stinger: Önünüze 6 adet top çıkar. Level verdikçe topların canı yükselir ve 30 saniye boyunca açık kalır. PVP'de bazı classların skilleri için kalkan niyetine kullanılabilir. Shift + sağ click ile bombaları patlatabilirsiniz. Pvp için 1 lvl, PVE için maxlayabilirsiniz fakat çok sık kullanmayacağınız için önerilmez.
- Hide: Adı üstünde gizlenmenizi sağlar. PVE'de zor zamanlarda yardımı dokunabilir fakat görünmez olduğunuz damage almayacağınız anlamına gelmez. Damage aldığınız anda görünürsünüz. Gerek PVE, gerek pvp pek ihtiyacınız olmayacaktır. Açmayın.
- Sky Kick: Tekme skili pvp ve pve'de gayet kullanışlı bir skilldir. Level arttırdıkça rakibinizi daha fazla yükseğe çıkarabilirsiniz. PVP için max. PVE için kullanım sıklığına göre level verebilirsiniz.
- Glacial Shot: Yere eğilip tüfekle 3x mermi atarsınız ve donma efekti verir. PVP 1 level, skill kitabı gayet iyi fakat kitabı bulana kadar 1 level yapın. Kitabı bulmadan maxlamanız pek birşey ifade etmeyecek ve pve'de pek sık kullanmayacaksınız.
- Electric Shot: Silahınızdan elektrikli top atarsınız. Menzili gayet iyi ve skillin leveline göre move speed kırar. PVP ve PVE için çok kullanışlıdır. Skill kitabı da bulunmaktadır. Mutlaka MAX.
- Rising Circle: Kendi etrafında dönerek dört bir yana mermi atar. PVP'de gayet kullanışlı bir skilldir. PVE'de yaratığın tam içine girdiğinizde skilli kullanarak tüm mermileri yedirtebilirseniz çok iyi damage atar. PVP ve PVE için kullanım sıklığınıza göre maxlanabilir.
- Piercing Shotgun: Öne doğru bir tekme atar ve skilli maxladığınızda 9x damage atar. Damage gayet iyidir ve mutlaka max.
- Shotgun: Tüfeği belinden çıkarıp tüfek ile ardarda 5 defa mermileri saydırır. Damage gayet iyidir ve mutlaka max.
- Evasion Shotgun: Geriye doğru 1 takla atıp tabancayla 4 defa mermileri saydırır. Damage gayet iyidir ve mutlaka max.


Command Skills:
- Bullet Amp: Level verdikçe düz merminin hasarını attırır. Sadece düz mermi sıkmaya skill puanı mundar etmeye gerek yok. 1 lvl kalsın.
- Bullet Amp İpucu: PVP'de kalkansız rakiplere düz mermi sıkarak yaklaşıp limited shot skilini kullanabilirsiniz. Bazı oyuncular bu yönde buildini oluşturabiliyor. Bu nedenle oyun stilinize göre bu skille arrtan puanlarla level veriniz.
- Evasive Attack: Hasar alırken mouse iki tusuna basılı tutarsanız yerden tekme atarak kalkar ve rakibinizi savurmaya yarar. Mutlaka açılması gerek.
- Evasive Dash: Hasar alırken shift + w-a-s-d tuslarına basarak oradan kaçmaya yarar. Mutlaka açılması gerek.
- Bow kick: F tusuyla tekme atmanızı sağlar ve ikinci tekmeyi açabilmek için 3 level.
- Spin Kick Combination: Blow kickin devamıdır. Düz tekmeden sonra uzun mesafede uçan tekme atar :) 1 lvl yeterli.
- Crouch: Gizlenmeye yarar. Uzakçı classların veya mobların damage'inden kaçmak için kullanılabilir. Level attırdıkça skillin cooldown süresi kısalır. PVP için mutlaka MAX. Pve için 1 level yeterli.
- Gun Smash: Mouse sağ click ile tüfeğinizi ateşlemenizi sağlar cooldown süresi kısa ve hasarı iyidir. Level verdikçe menzili artar. Mutlaka max.
- Gun Crash: E tusuyla rakibe stun atmanızı sağlar. Kullanışlı bir skilldir. PVE 1 level, PVP için kullanım sıklığınıza göre maxlayabilirsiniz.
- Gun Crash İpucu: Bazı oyuncular PvP'de kalkan kırma özelliğine güvenerek oyuncuya yaklaşıp bu skili kullanır ve rakip daze yediğinde(1sn) limited shot ve ardından diğer skilleri kullanır. Bu nedenle PvP'de sıkça oynayacaksanız zamanla pratik kazanıp bu skille ona göre level verebilirsiniz.
- Dodge Shot: Sağa sola takla attıktan sonra mouse sol tusuyla düz mermi atıp rakibi yere düşürmenizi sağlar. 1 level yeterlidir.
- Arc Step Kick: Sağa ve sola doğru tekme atmaya yarar. 1 level yeterlidir.
- Smash upper: Öne doğru hamle yaparak ayağıyla rakibi yere düşürür. 1 level yeterli.
- Trigged Happy: Smash upper ile rakibi yere düşürdükten sonra mouse sol tusuna basılı tutarsanız yere doğru ateş eder. 1 level yeterli.
- Double Dash: Shift tusuna basarak 2 defa takla atmanızı sağlar. Mutlaka açılmalı.
- Tactical Dash: Yere eğilip tüfekle nişan aldığınız her skilli bozmadan bir adım ileri geri yada sağa sola gitmenizi sağlar. Mutlaka açılmalı.
- Moving Expertise: Düz mermi sıkarak yürümenizi sağlar. Mutlaka açılmalı.
- Air Expertise: 2 defa zıplayabilmenizi sağlar. Mutlaka açılmalı.

Passive Skills: 
- Thunder Storm: Thunder rain skilinin pasif skillidir. PVE oyuncusuysanız eğer mutlaka MAX. PVP'de ise işlemediği için açmayınız.
- Gun Mastery I-II-III: Atak power ve Range verir. Mutlaka MAX.
- Maximum bullet: Üzerinize alınabilecek maksimum mermi sayısını attırır. Mutlaka MAX.
- Range Mastery: STR ve Range verir mutlaka MAX.
- Sharpshooter Bullet: Kanama verir. PVE için açmayın. PVP için mutlaka max.
- Valiance Mastery: Kaçınma (Evasion) ihtimalini arttırır mutlaka MAX.
- Speed Mastery: Move speed ve atack speed verir mutlaka max.
- Max HP: Canımız düşük olduğundan mutlaka max.
- Max MP: Gunner'ın gerek PVP, gerek PVE'de pek mana ihtiyacı olmuyor. Bu nedenle açmayın.
- Crit: 60 level olduğunuzda Kritik oranınız eğer %70'in altındaysa bu skille yüklenebilirsiniz. Önerim silah ve takılardan critik oranınızı makul düzeye getirmenizdir. Mümkünse açmayın.

Gunner Efektli Skill  Kitapları:
  5. Kıta Sarad Kitapları
- Deep Sniper Perfect [Video]
Air Stinger Rare [Video]
- Glacial Shot Perfect [Video]
Glacial Shot Rare [Video]
- Arc Step Kick skilli de efektli fakat çok da etkili bir kitap olmadığından youtube'da videoyu konmamış.

 6. Kıta Raebin Kitapları
- Electric Shot & Mental Break Shot [Video]

  *** Makale hakkında gunner oynayan tecrübeli başka arkadaşların da görüşlerini almak isteriz elbette. Yazıda hata veya kendi buildinizdeki farklılıkları mutlaka yorum olarak gönderiniz.

3 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. An itibariyle açtım. C9rehber.com yerine direkt blogger üzerinden var olan konulara ulaşabilirsiniz. Onun haricinde yeni rehber ekleme vs olmayacaktır.

      Sil