12 Ekim 2013 Cumartesi

Sıkça karsılasılan terimler. Super Armor vs.



Oyunda veya sitemizdeki makalelerde sıkça geçecek olan terimleri oyuna yeni başlayacak arkadaşlar için açıklamakta fayda görüyorum.

Skill: Beceri

Skill Points: Beceri Puanları

HP: Can

MP: Mana

Grab: Tutma veya boğazlama skillerine verilen addır.

Stun: Rakibinizi 1 veya 2 saniye gibi sürelerde kilitleyen ve hareket edilemez hale getiren skillere verilen addır.

Super Armor: Super Armor özelliğine sahip bir beceri kullandığınızda karakterinizi kırmızı renkte bir çizgi kaplar. Bu durumda skilliniz bozulamaz ve yere düşürülemezsiniz.

Semi-Super Armor: Bu özelliğe bağlı bir skill kullandığınızda karakterinizi mavi renkte bir çizgi kaplar. Bu durumda skillerinizi ancak invisible ve süper armor skilleri bozabilir.

Invisible veya İnvisibility: Bu tarz skill kullandığınızda karakterinizi beyaz renkte bir çizgi kaplar. Bu durumda skiliniz bozulamaz, yere düşürülemez ve grablanamazsınız.

Combo: (Türkçe: Kombo) -  Anlamı : Rakibinize kaçma ve hareket izni vermeden sürekli atak yapmaya denir.

PVE (Player versus environment) : Zindanlarda yaratıklara karşı yaptığınız savaştır.

PVP (Player versus player) : Oyunculara karşı yaptığınız savaştır.

Class: Oyundaki 4 ana sınıftır. 20 Level'e kadar bu sınıflar ile ilerler ve daha gelişmiş bir hali olan sub class'a geçiş yaparsınız.

Sub Class: Seçtiğiniz sınıfa ait alt sınıftır. Son duraktır. Skillerinizi yani becerilerinizi puanlarınızı kullanarak gelişirsiniz.

OP Class: Overpowered class. Diğer classlara göre daha üstün olduğunu belirtir.

Şu anda aklımıza gelenler bunlar. Eğer sizin sormak istedikleriniz olursa yorum kısmından sorarsanız terimlerin arasına yanıtını ekleriz.

0 yorum:

Yorum Gönder